Plantning af forsythia
Det bedste tidspunkt at plante denne busk er om efteråret, så planten har tid til at slå ordentligt rod indtil vinteren. Forsythia er en stærk busk, der kun har brug for vand i ekstrem varme og tørke. Tænk på en periode på 15-20 dage. Denne busk elsker solen og kræver mindst seks timer om dagen i foråret og sommeren. Forsythia er også let at tage stiklinger af. Sæt et par unge skud i en potte med jord, og hvis de får fat, vil de slå rod i løbet af et par uger. Et muligt problem med busken er, at den er modtagelig for råd, som skyldes en bakterie. Bladene bliver derefter brune og til sidst endda sorte. For at redde forsythiaen skal du beskære den tilbage, indtil du når frem til sundt træ.

Hvornår og hvordan skal forsythia beskæres?
At beskære en forsythia korrekt er en vanskelig opgave, og hvis du ikke er sikker, er det klogt at se en instruktionsvideo.

Forsythia bør beskæres efter blomstringen om foråret. Det skyldes, at blomstringen finder sted på toårigt træ. Hvis du beskærer efter blomstringen, har busken stadig tid nok til at danne nye grene. Beskæringen foretages på følgende måde:

Se efter en stærk udløber, der vokser udad, i nærheden af de udtjente grene.
Brug en skarp beskæresaks og klip resten af grenen diagonalt af, lige over skuddet.
Hvert år skal du beskære et par gamle grene til lige over jorden.
For at få en rigt blomstrende busk det følgende år skal du efterlade 3 til 5 stærke og sunde grene.
Skær dødt træ og slappe, tynde sidegrene væk. Disse koster kun busken unødig energi